Біологічна обробка відходів виробництва вакцин

Основна інформація
Характеристики
Завантаження
Система очищення відходів з інтегрованим стерилізатором- шредером

Система очищення відходів з інтегрованим стерилізатором та шредер (ISS)

• Простота експлуатації - Не потрібно спеціальної кваліфікації – управляється персоналом лабораторії.
• Екологічно чистий - Використовуючи лише пар, як стерилізуючий агент, під час подрібнення відходів у камері під тиском. Оброблені відходи зменшуються до 1/10 від його початкового об'єму.
• Економічний – Низькі витрати на експлуатацію та обслуговування.
• Відсутність ризику перехресного зараження - повністю автоматична закрита система, що відповідає стандарту біологічних лабораторій (клас B).
• Індивідуальне виготовлення – кожна система виготовляється з врахуванням індивідуальних особливостей замовлення та з врахуванням стандартів для біолабораторій.

Використання одноразових матеріалів в біовиробництві стрімко зростає, забезпечуючи ефективність GMP (Good Manufacturing Practice) та створюючи додаткові виклики у вирішенні проблем переробки одноразових матеріалів біо-лабораторного виробництва і виключеняя ризиків перехресного забруднення.

Celitron пропонує індивідуальне рішення для знешкодження біологічно-інфекційних відходів у виробництві вакцини з повністю автоматизованими технологічними циклами.

Виробники вакцин є важливою частиною у боротьбі з вірусними спалахами та бактеріальними інфекціями. Ці засоби допомагають запобігти та лікувати важкі захворювання. У процесі виробництва вони потребують чистого середовища, тому загальною метою є мінімізація ризику перехресного забруднення протягом всього робочого процесу.

Існують суворі правила та норми щодо поводження з біоінфекційними відходами. Це вимагає не тільки належної уваги працівників біофармацевтичного виробництва, але і коплексної системи, яка дає ефективне, негайне та швидке вирішення проблем поводження з біологічно небезпечними відходами.

В установах та на виробничих майданчиках, де використовується велика кількість живих вірусів та бактерій, правильне поводження з небезпечними відходами має важливе значення, оскільки невиконання вимог створює ризик для здоров’я та безпеки. Неправильне утилізація такої кількості біологічно небезпечних відходів може стати ще більшою загрозою для людей та навколишнього середовища.

У біовиробничих лабораторіях існує потреба в утилізації біологічних інфекційних відходів таких як пляшки для клітинної культури, чашки Петрі, контейнери для зразків, кріо посуд та лабораторні матеріали, застарілі вакцини тощо для яких потрібні спеціальні методи обробки.

Завдяки індивідуальному налаштуванню системи для поводження з небезпечними відходами на виробництві, виробники вакцин можуть захистити підтвердити свій GMP і мати ефективне та екологічне рішення для перетворення відходів в стерильні, безпечні комунальні відходи, які готові до переробки, без ризику перехресного забруднення.

Система призначена для перетворення біологічних інфекційних одноразових речовин, таких як вакцини, сироватки, фракції плазми та клітинних культур, і використовує лише пар, як стерилізуючий агент.

Система включає в себе:

• Герметичне підключення до чистої кімнати (кімнат) - шлюз
• Автоматичне переміщення відходів через розсувну систему – система трубопрову
• Ущільнювач - для зменшення об'єму
• Обробка ISS - стерилізація та подрібнення всередині одного резервуара під тиском
• Автоматична вивантаження в контейнер мусорних відходів - конвеєр
• Автоматичне очищення системи - стерилізація всієї системи парою (SIP - стерилізація на місці)

Через безпосереднє з’єднання з чистими приміщеннями (там, де утворюються відходи) через систему повітряних замків, немає необхідності в призначеному місці зберігання біологічно інфекційних одноразових речовин, оскільки їх можна негайно переробити без ризику перехресного зараження.

Простота у використанні; оператор може керувати процесом обробки з чистого приміщення, а повний процес запускається автоматично від завантаження до розвантаження.

Забруднені відходи автоматично переносяться через систему в ущільнювач відходів, а потім в інтегрований стерилізатор і шредер (ISS) для обробки та видалення відходів.

Інтегрований стерилізатор та подрібнювач доступні в декількох моделях, потужністю від 25 до 1200 літрів для різних застосувань та відходів. З ISS може бути досягнута 8-10 рівнева стерилізація відходів (SAL).

Після обробки відходи стерильні, фрагментовані, нетоксичні, в основному тверді відходи можуть бути утилізовані як звичайні комунальні відходи. Знищуючи відходи в ISS об’єм відходів зменшується до 1/10 його вихідного об’єму, що дає додаткові можливості для переробки.

Відпрацьовані відходи автоматично вивантажуються в будь-який стандартний контейнер для відходів.

Всі елементи, цикли та параметри стерилізації налаштовуються відповідно до конкретних відходів, що утворюються на місці, та враховують обов’язкові вимоги, що виставляються виробником вакцини, для забезпечення надійної  та безпечної роботи.

Повністю автоматизована, закрита система Celitron відповідає стандартам біологічних лабораторій (B класу), мінімізує ризик перехресного зараження, скорочує процес поводження з відходами та зменшує пов’язані витрати.

• Герметичне підключення до чистої кімнати (кімнат) - шлюз
• Автоматичне переміщення відходів через розсувну систему – система трубопрову
• Ущільнювач - для зменшення об'єму
• Обробка ISS - стерилізація та подрібнення всередині одного резервуара під тиском
• Автоматична вивантаження в контейнер мусорних відходів - конвеєр
• Автоматичне очищення системи - стерилізація всієї системи парою (SIP - стерилізація на місці)

Зв’язатись з нами